De natuur heeft ervoor gezorgd dat elk zoogdier in het wild zijn eigen vacht kan verzorgen. In de ruiperiode valt het haar vanzelf uit door beweging, zwempartijen, stekelige bossen en eigen poten en tanden. De ruiperiode duurt een poosje en het dier ziet er een tijd niet erg verzorgd uit. De hedendaagse huishond heeft een enorme rasontwikkeling doorgemaakt en er zijn honderden rassen ontstaan die niet zonder onze hulp in verzorging  kunnen overleven. Onze viervoeters leven overwegend binnenshuis met minder middelen om hun vacht zelf te verzorgen. Daarnaast drijft de ruiperiode menig hondenbezitter tot wanhoop. Op dit punt nemen de mensen de verzorging van dieren over. Helaas,.. net als in de fokwereld, wordt er vaak voorbijgegaan aan wat gezond is ten gunste van wat mooi is. 

Het groeiproces van het haar kent een cyclus van aanmaak, groei, rust en uitval. Daarom is het moment waarop we behandelen erg belangrijk en daarnaast natuurlijk de mate waarin en de wijze waarop we ontharen. Door de natuurlijke haarcyclus te volgen is de behandeling het minst ingrijpend en ook minder vaak noodzakelijk.

Op die manier wordt de huidflora en vachtstructuur in tact gehouden door een gezonde en natuurlijke verzorging. Zo brengen we onze huisdieren  korter bij de natuur waardoor veel nadelige gevolgen achterwege blijven.

Werkwijze...

CIMG1679
BannerOnder1KC_
BannerProcreate5